сряда, 11 декември 2013 г.

Четки за грим - коя за какво служи

Добре направен грим е грим направен с добри и качествени четки. Четките за грим са важна придобивка , която всяка поддържаща се жена трябва да притежава. Те спомагат за направата на грима ( нанасяне на пудра , коректор, сенки , оформянето на вежди и т.н. ) Съществуват не малко видове четки за грим . На пазара има изобилие от видове, марки , качество и т.н. Правилно използваните и поддържани четки могат да ви помогнат да направите грим като професионалист , без дори да имате нужната грамотност и т.н. трябва ви само умени за гримиране (било то и малко ) и най- важното да знаете коя четка за какво служи.





Както казах има много видове четки за грим , но днес ще ви представя само 7 вида от тях .


1. Четка за пудра - Това е четка за лице, която всъщност е най-голямата четка за грим .Размера на четката ( както и размера на всички останали четки ) зависи от това, колко са дълги косъмчетата ,които са използвани за направата й.

2. Четка за нанасяне на коректор - Лично аз използвам тази четка за нанасяне на коректор под очите - преди и след нанасянето на сенки .

3. Четка за нанасяне на сенки - Тази четка се използва за нанасяне на сенки , било прахообразни или друг вид сенки .

4. Четка за червило - Четката е направена да улесни нанасянето на червило ( може и гланц) върху устните ви за по - прецизно нанасяне , особено ако искате  да нанесете по - тъмен цвят червило като например червено .

5. Ъглова четка - Използва се за оформяне на външните ъгли на клепачите. Подходяща е и за прецизно нанасяне на очна линия. С тази четка , също така може да очертаете и веждите си .

6. Четка за сенки - Повечето хора (аз не използвам такъв вид четка ) използват такъв вид четки за нанасяне на сенки и по  - точно първият слой сенки върху клепача, върху който след това ще се нанесат още видове.

7. Четка за мигли и вежди - Едната страна на четката е предназначена за оформяне на веждите Ви , другата страна на четката спомага да разрешите миглите си след като сте нанесли спирала и също така да отнемете излишното количество от нея.


Няма коментари:

Публикуване на коментар